Проверяваната от прокуратурата фирма Нове хоумс, сързвана с бизнесмена Васил Божков,

...
Проверяваната от прокуратурата фирма Нове хоумс, сързвана с бизнесмена Васил Божков,
Коментари Харесай

"Нове хоумс" обвини ДНСК в тенденциозни и неверни заключения

Проверяваната от прокуратурата компания " Нове хоумс ", сързвана с предприемача Васил Божков, опроверга изказванията на ДНСК за осъществени законови нарушавания при строителството на едноименния затворен комплекс в столичния квартал " Красно село " " Нове хоумс ". Пореден градеж, свързван с Божков, се стопира от ДНСК поради установени нарушавания, които се отхвърлят изрично от компанията. ДНСК вече спря и построяването на I Tower - различен свързван с предприемача план, като и тук е цялостна мъгла има ли в действителност нарушаване при строителството. 

Според констативния акт на ДНСК, изпратен до медиите от самата компания, при построяването на затворения комплекс са нарушаване условия за отстоянията сред постройките при сложно застрояване. Нарушението съгласно ДНСК е осъществено още на равнище капиталов план (б.р. който обаче е одобрен), като при четири групи здания отстоянията сред тях са 3 метра вместо изискуемите по Наредба 7 14 метра. Между други две здания било позволено още по-голямо разминаване - отстоянието съгласно ДНСК следва да е 28 метра, а е утвърдено да бъде 3 метра. В капиталовия план, част " Архитектур " липсвали и плануваните в Подробен устройствен план едноетажни междинни връзки сред постройките на комплексното застрояване. 

" Наредба № 7 дефинира общи изисквания при устройственото обмисляне, а не при осъществяване на строителството. Сътветствието на плановете за комплекса с условията на Наредба 7 и с Подробен устройствен план е доказано от ДНСК при проревка на строителното позволение на комплекса, осъществена в края на 2018  и началото на 2019 г, пишат в позиция до медиите от " Нове Хоумс ". Оттам акцентират още, че е одобрено правосъдна процедура да се смята за легален всеки градеж, който се извършва в сходство с утвърдените капиталови планове и влязлото в действие позволение за градеж. " Съответствието на градежа с Подробен устройствен план се счита дефинитивно открито с влизане в действие на разрешението за градеж, дружно с утвърдените капиталови планове, негова неразделна част ", акцентират от компанията. Оттам допълват, че строителството на комплекса върви поетапно и не е завършено, тъй че е рано да се твърди какво не е изпълнено по него. 

От " Нове Хоумс " стачкуват и за какво ДНСК е оповестило, че ще спре градежа преди компанията да се възползва от законовото си право да направи възражения в отговор на констативния акт на строителния надзор. Актът на ДНСК е от 13 юли. " Това накърнява ползите както на вложителя, по този начин и на бъдещите семейства и поданици в компелкса ", акцентират от компанията. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР